“VIISAAT IHMISET SYÖVÄT KALAA”

- Vanha sanonta

#KALASTAJAKALAN
TAKANA

PAIKALLISET KALASTAJAMME

Haluamme tuoda näkyviksi paikalliset kalastajamme, joiden pyytämää kalaa löydät tiskistämme. Heidän taitonsa ja kova työnsä mahdollistavat että voimme tarjota todella tuoretta ja terveellistä kalaa Kalatalossa.

Olemme päässeet mukaan kalastajiamme matkaan - aikaiseen aamuun, merituuleen ja siihen hetkeen, kun päivän saalis nostetaan veneeseen. Näiden kokemusten myötä olemme entistä konkreettisemmin nähneet, miten vaativaa ja arvokasta kalastajan työ on. Jokaisen toimitetun kuhan tai mateen takana on ammattitaitoa, fyysistä työtä ja vuosin kokemus vesien, kalakantojen ja sääolosuhteiden tuntemuksesta.

Valitsemalla paikallista kalaa tuet paitsi kestävää kalastusta, myös koko rannikkoyhteisöämme. Ostamalla kalaa meiltä, autat pitämään yllä elinkeinoa, joka on monin paikoin katoamassa. Samalla vahvistat alueellista ruokakulttuuria ja autat varmistamaan, että tuoretta paikallista kalaa on saatavilla myös tulevaisuudessa.

Seuraa kampanjaa: #KalastajaKalanTakana

  • JONI YRJÖNEN

    “Ykä” on jo seitsemännen polven kalastaja. Hän aloitti jo 7-vuotiaana kalastamaan omilla pyydyksillä. Nykyään hän kalastaa Porvoon sisä- ja ulkosaaristossa isorysillä, verkoilla ja pitkällä siimalla - saaliina mm. kuhaa, siikaa ja ahventa. Työ merkitsee hänelle vapautta olla luonnossa ja tehdä omia päätöksiä. Hänen lempiherkkunsa on leivitetyt paistetut ahvenfileet. Hän korostaa, että ammattikalastajat toimivat vastuullisesti - ja että kannattaa aina valita paikallinen tai vähintään kotimainen kala.

  • PETER NYHOLM

    Peter kalastaa Pernajanlahdella, ja kalastus on ollut osa elämää pienestä asti - isä oli myöskin ammattikalastaja. Parasta työssä on vapaus tehdä töitä omassa tahdissa ja se, että saa olla merellä - vaikka joskus on lähdettävä vesille sateessa ja myrskyssäkin. Lempiruoka on paistettua kuhaa perunoiden kera. Hän muistuttaa, että ammattikalastajan työ ei tunne säätä - pyydykset on tarkastettava joka säällä.

  • BÖRJE EK & GUNNEL BJÖRKELL

    Börje ja Gunnel kalastavat kuhaa Pernajanlahdella. Ammattikalastus on aloitettu 1970-luvulla. Työn parhaita puolia ovat vapauden tunne ja raikas meri-ilma, vaikka sää, hylkeet ja merimetsot tuovat omat haasteensa. Kotona maistuu erityisesti itse tehty silakkalaatikko.

  • PER-JOHAN GABRIELSSON

    Per-Johan kalastaa rannikolla Pernajasta Sarvisaloon ja Kabböleen. Tie ammattikalastajaksi alkoi Börje Ekin rohkaisemana, ja on vuosien myötä kasvanut täyspäiväseksi kutsumuksesi. Työssä parasta on luonto ja vapaus tehdä omia päätöksiä - vaikka kalastus vaatii sitoutumista ympäri vuoden. Suosikkiherkku on siika ja itse tehty maustekala.

  • BORIS EK

    Boris kalastaa verkoilla Sarvisalon vesillä. Keväänä haukea ja talvena madetta. Hän aloitti kalastamisen jo lapsena isänsä ja veljensä Börjen kanssa ja ryhtyi kalastajaksi 1980-luvulla - kalastus on hänelle verissä. Parasta työssä on itsenäisyys ja raikas ulkoilma. Lempiruoka on paistettu kuha, ja hänen terveisensä asiakkaille on selkeä: viisaat ihmiset syövät kalaa.

  • ARI TOIVONIEMI

TILAA UUTISKIRJEEMME

Kanta-asiakkaana saat etuja, vinkkejä kalan käsittelyyn, reseptejä
ja muuta maukasta sisältöä.